čtvrtek 1. srpna 2019

30.den - Paříž - (28.7.)

Ráno jsme se vydali metrem na Montmartre, kde jsme si poctivě vyšlapali snad stovku schodů z metra. Jako bychom lezli do nějaké věže. Čtvrť jsme si prošli, podívali se k Moulin Rouge a do pár obchodů.

Poté jsme vyšlápli pár schodů k Sacré-Coeur, kde bylo moc, moc lidí a hlavně opět “neslyšící” podvodníci, kteří tady operovali ve skupince a zatímco jste se nedívali vám klidně ukradli peněženku atd...

U Sacré-Coeur jsme poseděli na schodech a kochali jsme se výhledem na město. Sluníčko pěkně pálilo, ale oproti tropům v Cannes bylo tohle krásné ochlazení. 

Zahradami jsme sešli dolů na hlavní ulici vedoucí k metru. Teda těch turistů, šílené. Metrem jsme se svezli k Arc de Triomphe - vítěznému oblouku, kde se akorát připravovali na konec Tour de France. Lidé už si bránili svá místa, všude uzavírky, policisté a hlavně strašně moooooc lidí. Původní plán byl, že se zdržíme a podíváme se na závod, ale při pohledu na ty tlačenice jsme to vzdali. 


Prošli jsme si poloucpanou Champs-Elysées a díky uzavírce jsme byli nuceni obejít naši původní trasu tak, že jsme si zašli pár km navíc. Prošli jsme se po nábřeží a kolem půl deváté dorazili do našeho hotelu.

Žádné komentáře:

Okomentovat