čtvrtek 1. srpna 2019

28.-29.den - Cannes - Paříž - (26.7.-27.7.)

V pátek ráno jsme se museli do 10 hodin odubytovat, takže jsme vyrazili posedět k pláži. Autobus nám měl jet až v 18:50. 

V podstatě jsme chvíli poseděli v Mekáči a pak v parku u pláže. Nakoupili jsme ještě nějaké suvenýry a poté si vzali Ubera na autobusové nádraží do Le Cannet. 

Autobus do Paříže měl zpoždění a přijel o půl hodiny později již skoro obsazený. Jelikož se v tomto autobuse nedaly zarezervovat místa, seděli jsme chvíli každý někde jinde. Zastávku před Marseille jsme si už konečně mohli sednout spolu.

Do Paříže jsme dorazili kolem deváté ráno. Malinko poprchávalo, tak jsme se šli schovat na chvíli do Mekáče.

Odtud jsme se pomalu vydali po nábřeží k Notre Dame. Teda takové škody ten požár napáchal. Prodrali jsme se kupou turistů, kteří si ho fotili, a vydali se směrem k našemu ubytování, kterým byl Hotel Sully u Bastilly. 

Sice jsme se měli ubytovat až od 15, ale recepční nám to dovolil již před druhou. Super, alespoň jsme se mohli osprchovat po cestě a nabrat síly na procházku po městě. Dostali jsme dva pokoje,  i když jsme měli objednaný rodinný pokoj. To bylo super. :-)

Navečer jsme vyrazili na krátkou procházku, ze které se nakonec stalo cca 15 km. 

Prošli jsme si Latinskou čtvrť, Sorbonnu, Pantheon, Lucemburské zahrady, Invalidovnu a dostali jsme se až k Eiffelově věži, odkud jsme chtěli jet metrem zpět k našemu hotelu. Linka metra ale byla mimo provoz a pracovník drah nás poslal na jinou linku, takže jsme se hezký kus museli vrátit. 


No, okamžitě jsme padli do postele.

Žádné komentáře:

Okomentovat