pondělí 8. července 2019

9.den - Vídeň - Praha (7.7.)

Neděle byla naším posledním dnem ve Vídni. Lístek na vlak jsme měli na 14:39, a tak jsme ještě po odubytování měli dost času. Metrem z Krieau jsme fialovou dojeli na Karlsplatz a poté červenou na nádraží, kam jsme dojeli něco po jedenácté.

S malou svačinkou (pozor ve Vídni jsou skoro všechny obchody v neděli zavřené) jsme si ještě sedli do malého parku právě u nádraží. Spontánně jsme se rozhodli, že máme ještě plno času a že bychom ještě mohli někam kousek vyrazit.

Belvedere, kam jsme zkoušeli jít již v pátek, byl kousíček od nás a podle Googlu byl otevřen. Po asi 15 minutách chůze jsme vešli do zahrad Belvederu, sídla Evžena Savojského.

Společně s mnoha turisty jsme si celé zahrady prošli a poté se vydali zpět na nádraží, kde jsme si koupili svačinu na cestu a už jen čekali, až tabule ohlásí číslo nástupiště.

RegioJet nás kvůli poruše lokomotivy dovezl s půl hodinovým zpožděním do Prahy - a to kolem devatenácté hodiny. Nás už jen čekala cesta domů a to metrem na Černý Most a poté autobusem do Boleslavi.

Zítra večer (v pondělí) odjíždím opět sama směr Nizozemsko. :)


Žádné komentáře:

Okomentovat