sobota 6. července 2019

6.den - Praha - Vídeň (4.7.)

Moc jsem se doma neohřála a před devátou ráno už jsem vyrazila směr vlakové nádraží. Přede mnou byla cesta vlakem do Nymburka, z Nymburka do Prahy a poté Praha - Vídeň vlakem Regiojet. Vlak z Prahy nám jel ve 13:20 a o čtyři hodiny později nás vyhodil ve Vídni na hlavním nádraží. 

Nádraží ve Vídni je obrovské. Hned, co jsme našli bezpečné místo k zavolání Ubera, jsme využili těchto služeb a byl nám přiřazen náš řidič. Luxusním vozem jsme se nechali dopravit přes hustou dopravní špičku až k našemu ubytování v kampusu Vídeňské univerzity u Prateru. A to vše jen za 13 eur.

Jezdit po Vídni autem musí chtít značnou dávku trpělivosti.

Co se týče ubytování, tak máme pro sebe na tři noci byt, který je krásně designově vybaven a vyřešen. Jedná se sice o garsoniéru, ale je vyřešena tak, že má v podstatě dva pokoje. 

Do zábavního parku na Prateru to máme cca 850m. Hned po ubytování jsme do něj také vyrazili. Nestačili jsme se divit, kolik atrakcí se tam nachází. 

Den jsme zakončili vyjížďkou na ruském kole, odkud byl opravdu nádherný výhled na celou Vídeň. Poté nás čekala malá procházka po PraterStrasse a kolem jedenácté jsme vyrazili směr naše ubytování. 


V pátek nás čeká nabitý den...mám v mapách uložených mnoho míst, které musíme vidět. 


Žádné komentáře:

Okomentovat