pondělí 22. července 2019

23.den - Miláno - (21.7.)

Ráno jsme vyrazili brzy, jelikož předpověď počasí ukazovala na odpoledne 33 stupňů. Nejdříve jsme to vzali směrem k Porta Venezia okolo přírodovědného muzea a k tomu náležícího parku. Moc lidí venku nebylo. 

Došli jsme k Porta Nuova - pozůstatku středověkých staveb. Kousek od ní leží známé divadlo La Scala, které je pár kroků od hodně navštěvované galerie Vittorio Emanuele II. 

Když touto galerií projdete, naskytne se vám neskutečný pohled na velice známou katedrálu Narození Panny Marie, neboli Duomo. Je to něco neuvěřitelného. Ty detaily. No nádhera. 

Chvíli jsme se kochali pohledem, ale co ho docela kazí je to, že se musíte obrnit trpělivostí před všemi těmi “prodavači”. Tu vám jeden nabízí selfie tyče, tu další vám cpe do ruky kukuřici na krmení holubů, další vám nabízí velice výhodnou fotku s holubem (20 euro), další vám na ruku navléká náramek (z Afriky a prý jen tak...žádné jen tak neexistuje). 

Z náměstí u Duoma jsme se dostali do odlehlých uliček, kde jsme našli místní, jak prodávají staré věcí jen tak na ulici...Ty uličky tady jsou...no, to se musí vidět. Opravdu krása. V každé vás překvapí něco jiného.

Po obědě jsme tentokrát vyšli na druhou stranu od Duoma směrem, kde se nachází další známé budovy. U kostela svatého Bernardina jsme narazili na street food od jedné národnosti - tipovali jsme Bolívii nebo Kolumbii. 

Takhle jsme došli až k Porta Genova, velice známé bráně, a podél kanálu se dostali zpět k centru. Po cestě jsme ještě našli Colonne di San Lorenzo, kde je 16 římských sloupců San Lorenzo. 

Poté jsme se dostali na hlavní náměstí u Duomu a vydali se pomalu k ubytování. 

Celý den bylo krásné počasí, sice teda sluníčko pěkně pálilo, ale oproti dalším dní to je ještě pohoda. 


Našli jsme výborné gelato a hlavně pizzu, kterou večeříme již druhý večer. 

Žádné komentáře:

Okomentovat