neděle 7. července 2019

7.den - Vídeň (5.7.)

Dnešním plánem bylo navštívit co nejvíce míst z mého seznamu v Google mapách, protože v sobotu byla předpověď na 34 stupňů. 

Ráno jsme chvíli po deváté vyrazili směr metro, kde jsme si koupili denní jízdenky. 7,20 za 24 hodinový lístek se opravdu vyplatí. Kdo se bojí, že by se v metru nevyznal, tak se bojí zbytečně. Vídeňské metro to má vážně skvěle vymakané. 

Ze stanice Krieau jsme po fialové dojeli do Karlsplatz, kde je hlavní dominantou Karlskirche. Od něho jsme zašli na menší svačinku, dále naše kroky směřovaly k Schwarenbergplatz a Hochstrahlbrunnen (památník padlých vojáků) a Schwarzenberskému paláci. 

Chtěli jsme zajít i k Belvederu, ale jeden z vchodů byl zavřený z důvodu stavebních prací, tak jsme usoudili, že opravy probíhají v celých zahradách a šli jsme dále. 

U státní opery jsme si chvíli odpočali a sledovali jsme kolemjdoucí a “Mozarty” lákající na představení. 

V zahradách Burggarten jsme okamžik poseděli u Mozartova pomníku, poté už bylo něco kolem jedné a my se začali ohlížet po něčem k obědu. Cestou k náměstí Marie Terezie jsme narazili na Spar a něco malého jsme si koupili s sebou, že si to sníme právě na tomto náměstí. 

Z náměstí Marie Terezie, kde pár “podvodníků” opět zkoušelo trik s růžemi, jsme vyrazili směr Heidenplatz, Hofburg, sídlo Františka I. a Michaelerplatz, kde to “vonělo” jako v cirkuse. Mnoho koňských spřežení a teplo, no zkuste si to představit. 

Poté jsme se chvíli toulali po hlavní třídě, kde byly snad tisíce turistů. Strašně moc obchodů všechny lákalo k nakupování a hlavně ochlazení. 

V centru jsme se ještě stihli podívat ke Katedrále svatého Štepána, katolickému kostelu sv. Petra. a došli jsme až k Dunaji.

Tam jsme vlezli do metra a vydali se na Nestroyplatz (stanice metra) a pomalu došli k barevným domkům Kunst Haus a Hundertwasserhaus, které jsou na instagramu velice populární. 

Celý den jsme zakončili v restauraci 3/4 Takt na PraterStrasse, kde jsme si dali pravý vídeňský “šnicl”. Tuto restauraci můžeme doporučit. Jídlo bylo vynikající.

Chvíli jsme si jeli odpočinout do našeho ubytování a večer jsme se ještě na hoďku a půl šli projít po Pratru. 


Za celý den jsme nachodili necelých 17 km. 


Žádné komentáře:

Okomentovat