pátek 26. července 2019

26.den - Cannes - (24.7.)

Ráno jsme se rozhodli, že na pláž vyrazíme až odpoledne a dopoledne věnujeme poznávání města.

Jelikož jsme ubytováni hned v centru, máme krásný výchozí bod ke všemu dění. Na pláž je to asi 5 minut, do festivalového paláce asi 10.

Sice plno lidí na diskuzních fórech říká, že Cannes je jen o promenádě a je to ráj francouzské smetánky, ale ty uličky jsou dokonalé. A když vám k tomu ještě hraje francouzská hudba, je to nádhera. Prošli jsme si uličky centra a vyšli jsme až na místní hrad Notre Dame, odkud se vám naskytne krásný výhled na Cannes.

Po cestě dolů jsme objevili zapadlou zmrzlinárnu. Za tu cenu toho bylo teda málo...oproti tomu, co prodávají u pláže. Já jsem si na místním trhu, který je přímo u našeho ubytování, koupila k obídku paellu.

Odpoledne jsme strávili v moři. Velkou výhodou tu je písečná pláž a hlavně mají natažené sítě u bójek, aby se do koupací zóny nedostaly mořské potvory.

Večer jsme vyrazili na procházku po centru, kde to večer žije. Je to opravdu ráj smetánky, protože ta auta, co tu jezdí a ty obchody si snad obyčejný smrtelník nemůže dovolit. Ale pozor...jinak je v Cannes celkem levně...tedy asi srovnatelně s ČR, pokud si umíte vybrat obchod.

Žádné komentáře:

Okomentovat